Οδοντικά εμφυτεύματα…η αξιόπιστη θεραπεία από την Premium dental care

Οδοντικά εμφυτεύματα…η αξιόπιστη θεραπεία από την Premium dental care

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μια κατασκευή με σχήμα ρίζας η οποία τοποθετείται στο οστό της γνάθου με σκοπό την αντικατάσταση ενός ή περισσοτέρων ελλειπόντων δοντιών. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα εμφυτεύματα είναι το τιτάνιο, ένα βιοσυμβατό μέταλλο (δεκτό από τον ανθρώπινο οργανισμό) που χρησιμοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες για την κατασκευή οδοντικών, και όχι μόνο, εμφυτευμάτων. Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν την πλέον προηγμένη και αξιόπιστη θεραπεία για την αντικατάσταση των χαμένων ή καταδικασμένων δοντιών η οποία βασίζεται σε μακροχρόνιες έρευνες και μελέτες. Με το σωστό πρωτόκολλο τοποθέτησης, η θεραπεία με εμφυτεύματα, έχει ποσοστό επιτυχίας πάνω από 95%.

 

Οι δυνατότητες των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι οι εξής:

-Αντικατάσταση ενός δοντιού που λείπει με ένα εμφύτευμα και μία στεφάνη (θήκη).

-Αντικατάσταση περισσοτέρων δοντιών με την κατασκευή ακίνητων γεφυρών πάνω σε εμφυτεύματα.

-Εξαγωγή ενός δοντιού και άμεση τοποθέτηση εμφυτεύματος.

-Αντικατάσταση όλων των δοντιών με ακίνητη προσθετική αποκατάσταση πάνω σε εμφυτεύματα.

-Αντικατάσταση όλων των δοντιών με κινητή οδοντοστοιχία πάνω σε εμφυτεύματα.

 

Πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων:

– Καμία φθορά (τρόχισμα) στα υγιή γειτονικά δόντια.

– Δεν χρειάζονται τα δύσχρηστα στερεωτικά οδοντοστοιχιών (κόλλες).

– Απόκτηση μεγαλύτερης αυτοπεποίθησης εξαιτίας της κατάργησης των παλιών μη στερεωμένων οδοντοστοιχιών.

– Η φροντίδα των εμφυτευμάτων είναι ίδια με των φυσικών δοντιών.

– Βοηθούν στην αποφυγή οστικής απορρόφησης και κατά συνέπεια συμβάλλουν στη διατήρηση του φυσικού περιγράμματος του προσώπου, με αποτέλεσμα μια όμορφη εμφάνιση.

– Θεραπεία με μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.

– Τα εμφυτεύματα προσφέρουν στον οδοντιατρικό ασθενή άνεση, ασφάλεια και αισθητική όπως τα φυσικά δόντια και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

 

Περιορισμοί των εμφυτευμάτων:

– Η αποκατάσταση με εμφυτεύματα στους ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας δεν ενδείκνυται. – Τα άτομα που καπνίζουν έχουν μειωμένο ποσοστό επιτυχίας.

– Όταν υπάρχει περιοδοντίτιδα στον οδοντιατρικό ασθενή πρέπει να γίνει πρώτα η θεραπεία περιοδοντίτιδας και μετά η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

 

Η αποκατάσταση των δοντιών με εμφυτεύματα περιλαμβάνει δύο στάδια: το στάδιο της χειρουργικής τοποθέτησης που γίνεται με τοπική αναισθησία και το στάδιο της προσθετικής αποκατάστασης. Και τα δύο γίνονται στο ιατρείο. Ηπερίοδος της επούλωσης, που ακολουθεί, διαρκεί από 2-6μήνες, και εκτιμάται χωριστά για κάθε περίπτωση.

Την επούλωση (οστεοενσωμάτωση) ακολουθεί η προσθετική αποκατάσταση. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δημοφιλής η άμεση φόρτιση των εμφυτευμάτων.Με την άμεση φόρτιση ο ασθενής μπορεί να έχει προσωρινά δόντια σε μια μέρα ή μόνιμα δόντια σε 7-10 ημέρες (ακίνητη προσθετική εργασία πάνω στα εμφυτεύματα).

Η καλή διάγνωση, ο σωστός προγραμματισμός της θεραπείας και η ικανότητα του οδοντίατρου είναι οι βασικοί παράγοντες για την επίτευξη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων. Η κάθε περίπτωση μελετάται ξεχωριστά και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, δηλαδή επαρκής ποσότητα και ποιότητα οστού, ικανοποιητικός αριθμός και μέγεθος εμφυτευμάτων καθώς και απουσία φλεγμονής, μπορεί να γίνει άμεση φόρτιση.

Ο οδοντιατρικός ασθενής μπορεί να λειτουργήσει και να εργαστεί κανονικά και χωρίς προβλήματα, εφόσον τηρήσει πιστά τις μετεγχειρητικές οδηγίες.

Η αποκατάσταση δοντιών με εμφυτεύματα μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε το φυσικό σας χαμόγελο εγγυημένα, προσφέροντας άνεση, ασφάλεια και αισθητική.

 

Πηγή: περιοδικό Woman news

Γράψει ο οδοντίατρος Νίκος Δεικτάκης

PREMIUM DENTAL CARE Αισθητική & Προσθετική Οδοντιατρική – Οδοντικά Eμφυτεύματα – Εφαρμογές Laser Aγ. Μηνά 13-15, Τ: 2810 222228, K: 6937 321993 info@nikosdiktakis.gr www.nikosdiktakis.gr

Μοιραστείτε το!

Comments