Συμβουλές και τεχνικές λύσεις κτιρίων από τον Αντώνη Καρακωνσταντάκη

Συμβουλές και τεχνικές λύσεις κτιρίων από τον Αντώνη Καρακωνσταντάκη

«Σπίτι μας είναι εκεί που βρίσκεται η καρδιά μας».
Εδώ να προσθέσουμε ακόμα ότι σπίτι είναι το μέρος όπου αισθανόμαστε ασφαλείς και ήρεμοι. Αρκεί βέβαια να κάνουμε κι εμείς ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να εξασφαλίσουμε όμορφες, ανέμελες στιγμές σπιτικής θαλπωρής, χωρίς απρόοπτα.

Σε κανέναν μας δεν αρέσει να ζει σ’ ένα σπίτι δυσλειτουργικό, με υγρασία, φθορές από την πάροδο του χρόνου ή σε δωμάτια όπου το καλοκαίρι ασφυκτιάς από τη ζέστη και το χειμώνα τρέμεις από το κρύο.
Προκειμένου να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής στο σπίτι σας, απευθυνθήκαμε στον Αντώνη Καρακωνσταντάκη ιδιοκτήτη της εταιρίας Τεχνικές Λύσεις Κτιρίων.

Τον ρωτήσαμε για τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σπίτια, αλλά και οι επαγγελματικοί χώροι στην Κρήτη και σας παραθέτουμε τις πολύτιμες συμβουλές του, από την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει.

 

– Πώς θα καταλάβω ότι χρειάζεται να προχωρήσω σε υγρομόνωση, εάν δεν υπάρχουν ακόμη εμφανή σημάδια όπως ρωγμές και φουσκώματα;

Δεν χρειάζεται να δούμε σημάδια για να μονώσουμε το ακίνητό μας. Ένα σωστά μονωμένο ακίνητο θ’ αντέξει περισσότερο στον χρόνο. Αν αρχίσουν οι ρωγμές και τα σημάδια, τότε δεν χρειάζεται μόνο μόνωση το ακίνητο.

– Ποιοι είναι οι τύποι των μονώσεων και πώς θα διαπιστώσω ποια πρέπει να εφαρμόσω;

Οι κύριες μονώσεις που εφαρμόζονται είναι: θερμομόνωση ταράτσας, θερμοπρόσοψη, υγρομόνωση και ειδικές μονώσεις όπως ηχομόνωση ή ηλεκτρομαγνητική μόνωση, ανάλογα με τις ανάγκες του κτιρίου. Κυρίως όμως, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής, εφαρμόζεται διαφορετικός τύπος μόνωσης.

– Ποια είναι τα σημάδια που θα φανερώσουν πώς το σπίτι ή η επιχείρησή μου χρειάζεται συντήρηση;

Κυρίως οι ρωγμές σε κολόνες, σε δοκάρια ή σε ταβάνια και τα φουσκώματα από υγρασία, μας δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Με μια επίσκεψη στο ακίνητό σας, μπορούμε να διαπιστώσουμε τι χρειάζεται και να προτείνουμε λύσεις, ανάλογα με το πρόβλημα.

– Tι περιλαμβάνει η σωστή συντήρηση ενός κτίσματος;

Αρχικά πρέπει να επανέλθει ο σκελετός του κτιρίου σε άριστη κατάσταση.
Οι σαθροί σοβάδες ν’ αντικατασταθούν, να βαφτεί το κτίριο με ελαστομερές μονωτικό χρώμα, το οποίο πλέον είναι απαραίτητο να είναι και θερμοανακλαστικό. Επίσης να γίνει μια σωστή μόνωση, που θα θωρακίσει την ταράτσα, η οποία δέχεται και τη μεγαλύτερη καταπόνηση από τις καιρικές συνθήκες και από τη θερμοκρασία.

– Να προτιμήσω κάποιον ειδικό που θα αναλάβει όλες τις εργασίες ή να απευθυνθώ σε διαφορετικά συνεργεία;

Αυτό εξαρτάται κυρίως από τον χρόνο που μπορεί να διαθέσει κάποιος.
Σε μία ανακαίνιση, μπορεί να χρειαστούν έώ και 20 βασικά συνεργεία, για μεγάλο όγκο δουλειάς ή για μερεμέτια. άρα χρειάζεται χρόνος αρχικά για την επιλογή του συνεργείου, διαφορετική οικονομική συμφωνία με τον καθένα, συντονισμός συνεργείων και προμηθευτών, αποφάσεις τελευταίας στιγμής, αλλαγές σχεδίων, χρονοδιαγράμματος και πλάνου εργασιών και το βασικότερο, για την ολοκλήρωση των εργασιών, τα μερεμέτια και οι μικροεργασίες που καθιστούν την ανακαίνιση, μια ιστορία που δεν τελειώνει ποτέ.
Στα έργα που αναλαμβάνουμε, υπάρχει πάντα συντονιστής έργου, συνεχής επίβλεψη εργασιών, χρονοδιάγραμμα και το βασικότερο, σωστή προετοιμασία για κάθε έργο έγκαιρα, έχοντας πάντα εναλλακτικές λύσεις σε ό,τι πιθανόν προκύψει, χωρίς να υπάρχει διακοπή των εργασιών.
Για μια γενική ανακαίνιση μιας κατοικίας περίπου 100 τ.μ., χρειάζεται περίπου ένας μήνας για την παράδοση “με το κλειδί στο χέρι”, χωρίς εκκρεμότητες, όσον αφορά τα δικά μας συνεργεία.
Μιλώντας με έναν, απλά αποφασίζετε για το αποτέλεσμα που θέλετε και όλα γίνονται χωρίς άγχος.

– Μπορώ να γνωρίζω εξαρχής το κόστος της ανακαίνισης ή της συντήρησης;

Σε κάθε έργο γίνεται πάντα προκοστολόγηση, ώστε να γνωρίζει ο ιδιοκτήτης το κόστος των εργασιών μέχρι την παράδοση. Χωρίς απρόοπτες επιπλέον χρεώσεις κατά τη διάρκεια των εργασιών.

– Ποια είναι η σειρά των ενεργειών που πρέπει να ακολουθήσω για να κάνω ανακαίνιση στον χώρο μου;

Όλα τα καθορίζουν οι ανάγκες των ιδιοκτητών. Γνωρίζοντας τις ανάγκες χτίζεται η μελέτη της ανακαίνισης. Προσαρμόζουμε το ακίνητο στις ανάγκες σας με βάση τις συνθήκες της εποχής. Κοστολογείται το έργο, ανάλογα με τη μελέτη και γίνεται η ανακαίνιση.

– Μπορώ να κάνω σαν καινούριο το σπίτι της γιαγιάς και του παππού;

Ναι. Και να εναρμονιστούν οι προδιαγραφές του παλιού σπιτιού με τις σύγχρονες απαιτήσεις άνεσης και αισθητικής.

– Ένας διαβρωμένος οπλισμός μπορεί να επανέλθει σε καλή κατάσταση;

Ακριβώς όπως την πρώτη μέρα που κατασκευάστηκε ίσως όχι. Σίγουρα όμως, θα επανέλθει σε άριστη κατάσταση και δεν θα παρουσιάσει ποτέ ξανά πρόβλημα. Η συντήρηση του κτιρίου, εκτός από επισκευές, περιλαμβάνει και επιδιόρθωση παλαιότερων κατασκευαστικών λαθών και παραλείψεων.

– Δεν αντέχω τις διαδικασίες των εργασιών. Μπορώ να σας παραδώσω τα κλειδιά και όταν πια επιστρέψω στον χώρο μου να τον βρω έτοιμο;

…και καθαρισμένο… και με σοκολατάκια στο ψυγείο!

Όπως ήδη έχετε διαπιστώσει υπάρχουν πολλά οφέλη μετά από μια μόνωση, ανακαίνιση ή αναπαλαίωση. Άλλωστε η δημιουργική αναδιαμόρφωση του χώρου μας είναι από μόνη της μια συναρπαστική διαδικασία.

Απευθυνθείτε και εσείς στην επιχείρηση του κ. Αντώνη Καρακωνσταντάκη και τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του θα φροντίσουν να υλοποιήσουν κάθε σας ανάγκη. Εσείς απλά περιγράψτε τους το όνειρό σας και εκείνοι θα αναλάβουν να το υλοποιήσουν!
Και μην ξεχνάτε πως τα χρήματα που θα δαπανήσετε για την συντήρηση ή την ανακαίνιση του σπιτιού σας είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση στην άνεση και την απόλαυση του σπιτιού σας.
Η εταιρεία Τεχνικές Λύσεις Κτιρίων – Καρακωνσταντάκης Αντώνης παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες σε τεχνικές λύσεις κτιρίων που αφορούν την ανακαίνιση, την επισκευή και τη μόνωση σε κατοικίες, ξενοδοχεία αλλά και οποιονδήποτε άλλο επαγγελματικό χώρο.

Αναλυτικά, η εταιρία αναλαμβάνει για εσάς: κτιριακές επισκευές, μερική ή ολική ανακαίνιση, αλλαγή διαρρύθμισης χώρου, αναπαλαίωση πετρόκτιστων κτιρίων, αποπεράτωση ημιτελών κτιρίων, ενεργειακή αναβάθμιση, θερμομόνωση, υγρομόνωση, θερμοπρόσοψη, ελαιοχρωματισμούς, κουζίνα, ντουλάπα, πόρτες, έπιπλα, κουφώματα αλουμινίου, ξύλινα, PVC, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, εφαρμογές γυψοσανίδων, ειδικές επισκευές, μερεμέτια, θερμική απεικόνιση κτιρίου.


Η εταιρία ΑΚ Τεχνικές Λύσεις Κτιρίων – Καρακωνσταντάκης Αντώνης εφαρμόζει νέες τεχνολογίες και σύγχρονες διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας που εγγυώνται άριστη κατασκευή και λειτουργικότητα χώρων, με σεβασμό στο περιβάλλον και το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Η εταιρεία από τη δημιουργία της, μέχρι και σήμερα έχει παράσχει τεχνικές υπηρεσίες σε δεκάδες κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.

 

ΑΚ Τεχνικές Λύσεις Κτιρίων – Καρακωνσταντάκης Αντώνης
ΗΡΑΚΛΗ 59, ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τ: 2810376511, 6977272186
W: http://www.housedr.gr
E: mail@housedr.gr

 

 

Συνέντευξη στη Μαρία Μαυρομάτη για το περιοδικό Woman News

Ξεφυλλίστε το τεύχος που κυκλοφορεί εδώ

 

Μοιραστείτε το!

Comments