Ταξίδι με το ΚΤΕΛ … Ζεις την διαδρομή χαίρεσαι τον προορισμό

Ταξίδι με το ΚΤΕΛ … Ζεις την διαδρομή χαίρεσαι τον προορισμό

Αν έχετε καιρό να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο για την μεταφορά ή την εκδρομή σας, επηρεασμένοι από τους μύθους που περιβάλλουν το ταξίδι με το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε και να αντιληφθείτε την πραγματικότητα.

Το ταξίδι με τα υπερσύγχρονα πλέον λεωφορεία, προσφέρει ανέσεις και αλλά και μια ευχάριστη μεταφορά. Όμως ακόμη και στις μέρες μας, μια μερίδα ταξιδιωτών διατηρούν μια παρωχημένη εικόνα στο μυαλό τους για το τι σημαίνει ταξίδι με το λεωφορείο. Ήρθε όμως η ώρα να ενημερωθούν και να αλλάξουν άποψη.

Αν νομίζετε πως τα λεωφορεία είναι ακόμη άβολα και βαρετά οχήματα και ο μόνος τρόπος για να κυλήσουν οι ώρες της διαδρομής είναι να σας πάρει ο ύπνος ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.

Η νέα γενιά των υπερσύγχρονων Λεωφορείων του ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου, υπόσχεται μετακινήσεις ξεκούραστες και ευχάριστες, που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα και θα σας κάνουν να σβήσετε από το μυαλό σας οποιαδήποτε μελανή ανάμνηση για το ταξίδι με το λεωφορείο.

Οι ευχάριστοι χώροι, τα αναπαυτικά καθίσματα τα ενσωματωμένα τεχνολογικά αξεσουάρ και οι τελευταίες προδιαγραφές ασφάλειας, αλλάζουν τα δεδομένα αλλά και το προφίλ ενός παρεξηγημένου μέσου όπως είναι το λεωφορείο.

Υπάρχει ένα φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο το οποίο επιλέγει να δει και να γνωρίσει το φυσικό τοπίο της χώρας που επισκέπτεται, διασχίζοντάς τη με λεωφορείο.

 

Επιπλέον στο ταξίδι με το συγκεκριμένο μέσο οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θέα της διαδρομής αλλά και τα αξιοθέατα. Αν και τα ταξίδια με λεωφορείο συνήθως διαρκούν περισσότερο, μπορεί να είναι η μόνη σας δυνατότητα για να φθάσετε σε κάποιον δυσπρόσιτο προορισμό. Άλλωστε είναι γνωστό πως οι οδικές εκδρομές αποτελούν έναν από τους καλύτερους τρόπους για να ζήσετε την εμπειρία ενός ταξιδιού εντός και εκτός Ελλάδας.

Η διάδοση του λεωφορείου ως συγκοινωνιακού μέσου στην Ελλάδα ξεκίνησε από το 1896.Για περίπου 25 χρόνια η εξυπηρέτηση γενόταν υποτυπωδώς με πρωτόγονα και αυτοσχέδια λεωφορεία.

Έτσι η επιβλητική ανάγκη για βελτίωση επέβαλε τη θέσπιση νομικών διατάξεων. Το 1952 ιδρύθηκαν τα Νομαρχιακά ΚΤΕΛ και το 1973 τα ΚΤΕΛ με τη σημερινή τους μορφή.

Η ΚΤΕΛ Ηρακλείου -Λασιθίου Α.Ε. είναι ο μεγαλύτερος μεταφορικός οργανισμός της Κρήτης και από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας.

Με 200 υπερσύγχρονα λεωφορεία όλων των μεγεθών πραγματοποιεί καθημερινά εκατοντάδες δρομολόγια, συνδέοντας τις μεγαλύτερες πόλεις του νησιού με όλους τους οικισμούς του, αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα μέσα σε ένα πλαίσιο συνδυασμένων μεταφορών.

Τα τελευταία χρόνια υλοποιώντας ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό ανάπτυξης, προχώρησαν στην αντικατάσταση όλων των λεωφορείων , αυτοματοποίησαν όλες τις λειτουργίες τους ενώ ανακαινίσαν σταθμούς και πρακτορεία. Η μεταφορά των κτιριακών υποδομών, στον υπερσύγχρονο  σταθμό ΚΤΕΛ στο κτίριο Αθηνά,  έδωσε μια νέα δυναμική στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου. Το έκανε να ξεχωρίζει και χωρίς υπερβολή να υπερτερεί, σε σχέση με αντίστοιχους σταθμούς της  υπόλοιπης Ελλάδας  ακόμη και του εξωτερικού !

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, καθημερινά 500 εργαζόμενοι και συνεργάτες παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες συντελώντας στην ανάπτυξη του νησιού, αλλά και της χώρας.

Στόχος της εταιρίας είναι η ασφαλής και γρήγορη μεταφορά προσώπων και δεμάτων σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς στην Κρήτη, στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Το ΚΤΕΛ ανταποκρινόμενο στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε μεταφερόμενου, διαθέτει μειωμένα εισιτήρια σε άτομα με αναπηρίες, μαθητές, πολύτεκνους κ.α. επιτελώντας κοινωνικό έργο. Εξάλλου για τους ανθρώπους του ΚΤΕΛ, οι επιβάτες είναι συνοδοιπόροι σε κάθε μετακίνηση και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο στόχος τους είναι κάθε δρομολόγιο να μετατρέπετε σε ταξίδι πολυτέλειας, άνεσης και σιγουριάς.

Δείτε την καταχώρηση του ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου εδώ 

Μοιραστείτε το!

Comments